Kolbotn Sykkelklubb

Kolbotn Sykkelklubb (KSK) er en frittstående sykkelklubb og medlem av NCF. Klubben har delt sine medlemmer inn i Barn og unge, Landevei, Terreng og Triathlon, men den siste gruppen er nå avviklet på grunn av for få medlemmer. Når du melder deg inn i en sykkelklubb er det viktig å finne ut hva du har lyst til å prøve deg på. Er du med bare for treningens egen skyld? Er det terrengsykling, eller er det landeveissykling? Vi gir deg litt mer informasjon om klubben.

 

Trygghet i trafikken

Landeveissykling er kanskje det de fleste velger når de melder seg inn i en sykkelklubb. Her sykler man sammen og blir en sosial gruppe bestående av kolleger og kamerater. I Kolbotn sykkelklubb er landeveissyklistene den største gruppen, og klubben satser da også friskt på dette.

 

Klubben har et godt lag med både mannlige og kvinnelige landeveissyklister, men denne gruppen har også sine utfordringer langs veiene gjennom tettbebygde strøk nær Oslo. Derfor har klubben fornuftig nok gått ut med enkle kjøreregler for medlemmene sine som å ta hensyn til den øvrige trafikken, holde et godt øye med trafikkutviklingen både foran og bak og roe ned der situasjonene tilsier det.

 

Likevel oppstår det stadig vekk farlige situasjoner, og som oftest er det bilførerne som forårsaker slike hendelser. Mange gir ikke nok plass til syklistene og kjører så nært at de nesten sneier bort i sykkelen, og dette gjør selvsagt syklisten både nervøs og usikker. Andre bilførere viser rett og slett fingeren til syklistene, og slikt er også med å skape frustrasjon.

 

En fin opplevelse

Men Kolbotn sykkelklubbs medlemmer er rolige og sindige og klarer å styre unna slike episoder i trafikken. For mange er det sosiale samværet minst like viktig som selve syklingen. Man sykler gjennom vakre landskap – forbi hus og hager, kornåkre og beitemarker og gjennom skyggefulle skogsområder, langs brusende elver og forbi blikkstille vann. Det hele blir et fint scenario som syklistene opplever sammen og som blir et samtaleemne både mens de sykler og etterpå i garderoben eller ved kafébordet.

 

Man har jo selvsagt også de som bruker disse «utfluktene» til steinharde treningsøkter, de som har NM og en proff-tilværelse som mål for sine drømmer. Foruten ute i Europa er det to profflag i Norge, så muligheten ligger der for den som våger og har guts nok til å prøve seg. Kolbotn sykkelklubb satser selvsagt også på disse.

 

Barn og helse

Det er viktig for enhver klubb, enten det er fotball, ishockey eller sykling, å satse på den yngre generasjonen. Kolbotn sykkelklubb ønsker å satse på barn og ungdom, og dette viser klubben ved at de har en egen ungdomsgruppe. I første omgang er målet å aktivisere barna gjennom lek og moro, gi dem et godt og inspirerende miljø, lære dem trafikksikkerhet og gi en trygg og god mestringsfølelse.

 

Kolbotn sykkelklubb tenker også på helsen til sine medlemmer, som for eksempel hva slags mat du spiser. Klubben har en guide på sine nettsider for kosthold og trening og prøver også på denne måten å hjelpe sine medlemmer til en sunn og oppbyggelig trening for kroppen. Det er en fordel med store glykogenlagre i musklene hvis du driver med kondisjonsidrett. Dette er godt stoff å få med seg når man ønsker å holde på med en så hard og utholdende idrett som sykling. Det oppfordres videre å spise nok karbohydrater. Karbohydrater gir musklene energi og utholdenhet, og det er en direkte sammenheng mellom mengden muskelglykogen og prestasjon. Ja, så detaljert er klubben i sin beskrivelse av det daglige behovet for inntak av karbohydrater. De tar for seg både lengre treningsøkter og kortere og mer eksplosiv trening. At klubben gir medlemmene sine slik informasjon er med på å gjøre klubben både mer seriøs og trygg for medlemmene.