Bærum og Omegn Cycleklubb

 

Bærum og Omegn Cykleklubb (BOC) ble stiftet i 1968, har over 920 medlemmer og kan skryte av eget klubbhus. På klubbhuset er det blant annet et eget rom til å mekke på syklene og eget materialrom med alt utstyr som trengs for å arrangere et sykkelløp. Klubben er for syklister både på elite- og mosjonsnivå og har deltagere på både landeveisritt og i terrengsykling.

 

Egen BMXbane

Utenfor klubbhuset har de fått laget sin egen BMX-bane – som er den eneste av sitt slag i Oslo-området. Dette er svært viktig for barnesatsingen for klubben. BMX vil være en rekrutteringsplattform for sykling på tvers av mange idrettsgrener. Klubben har bestemt at barna fra fire år og oppover kan være med på aktivitetene her. Banen er litt over 300 meter lang, noe som gjør den godkjent som nasjonalt anlegg. Dermed kan BOC kjøre statusritt som NM og Norgescup her.

BOC har grupper for BMX, spinning, landeveissykling, terrengsykling og sykkelcross. Landeveissyklistene deltar på alle de viktigste sykkelløpene i Norge og Norden. De har og sin egen trener som utarbeider individuelle treningsopplegg for hver enkelt syklist, foruten at de tar vare på hele det sosiale miljøet rundt laget. Målsettingen for klubben inkluderende treningsmiljø og å ta vare på og hjelpe unge talenter opp og frem. Sykkelcross er en gruppe som stadig får nye medlemmer, og BOC har vært så dyktige at de har hatt plass på pallen i så og si alle klasser i Norgescupen.

Ellers har klubben også et meget aktivt turlag som har flere løyper å boltre seg i. Askerrunden og Bærumsrunden er populære utfartsturer, men klubben har også andre krevende rundturer. Til og med på Mallorca har BOC en spennende sykkelløype for de medlemmene som vil kombinere sol og varme, palmesus og blendende vakker middelhavsutsikt.

Bærum og Omegn Cykleklubb har salg av bukser, trøyer og vester for å spe på økonomien, spinning og styrketrening med instruktør for medlemmene hele vinteren, og frivillige stiller mer enn gjerne opp på alle klubbens arrangementer.

 

BOC er ellers en klubb som har gjort det skarpt i sykkelsporten her hjemme ­– både individuelt og som lag. Klubben har erfarne syklister som under rittene styrer de taktiske avgjørelsene. En god feltfornemmelse er også viktig og som gjør at rytterne på en god måte evner å ta seg fram i større grupper av syklister – og ikke mist så har de spurtstyrke. Alt er avgjørende kriterier for et suksessfullt sykkelløp.

 

De puster eliten i nakken

De har ikke de helt store kanonene enda, men de har syklister som puster storkarer som Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen i nakken. Det er en drøm for alle elitesyklister å vinne NM, bli proff og vinne etapper i Tour de France eller et annet internasjonalt sykkelløp. En syklist som i årevis har trent og trent til blodsmaken kommer i munnen har et hjerte som slår for en plass på seierspallen i alle de største sykkel evenementene. Det er den ultimate drømmen.

 

Etter sykkel-VM i Bergen er det blitt en merkbar medlemsøkning for sykkelklubbene rundt omkring i Norge. Alt fra smårollinger til eldre har kastet seg på sykkelen og tråkker i vei i ren og skjær inspirasjon etter det flotte arrangementet som sykkel-VM ble. I Bergensområdet viste det seg at sykkelsatsingen på barn og unge ble en gedigen suksess. VM ble en vakker og eventyrlig, nesten 17.mai-aktig, forestilling og en utstillingsarena som via tv ble sendt ut til hele verden. Det fine med dette er at den økte sykkelgleden og vitebegjæret rundt sykling høyner folkehelsen og kunnskapen om god trening og sunne matvaner. Og slik må det bare bli sykkelkonger av før eller senere. Så nå kan vi bare vente spent på hvem den neste blir.